Warto wiedzieć, że rezygnacja z mąki pszennej to tylko pierwszy krok dla restauracji. Następnym krokiem to decyzja czy zastępujemy pszenice najpopularniejszymi zamiennikami (mąka kukurydziana i ziemniaczana) czy robimy krok dalej i serwujemy różnorodne mąki i czerpiemy i z ich składu wiele wartości, których brak w ww. mąkach.

My poszliśmy krok dalej, dlatego też w naszej kuchni stosujemy 7 rodzajów mąk (zastosowanie):

  • amarantusowa (naleśniki, placki ziemniaczane)
  • jaglana (naleśniki, placki ziemniaczane, placki bananowo-jaglane)
  • gryczana (naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi)
  • kokosowa (pizza)
  • ryżowa (naleśniki, placki ziemniaczane)
  • migdałowa (ciasta i torty)
  • ziemniaczana (pierogi – poniżej 1/3 zawartości)

oraz 3 rodzajów zamienników cukru:

  • ksylitol
  • erytrol
  • stewia

Wszystkie nasze produkty są całkowicie bezglutenowe.